Zwemles

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee... Nederland is een echt waterland. In zo'n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden wij dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm 'zwemveilig' volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid. Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma's
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo'n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm 'zwemveilig' van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Leerling volgen via het leerlingvolgsysteem
In het leerlingvolgsysteem kunt u de voortgang van uw eigen zoon of dochter bijhouden. Onze lesgevers zullen niet elke les de scores bijwerken omdat dit ten koste gaat van de aandacht naar de kinderen. Onze lesgevers zullen de scores gemiddeld 1 keer per 3 weken bijwerken. Klik hier om de scores van uw zoon of dochter te bekijken.

Kijklessen
Voor de reguliere zwemlessen organiseren wij kijklessen. Tijdens deze kijklessen heeft u de mogelijkheid om aan het einde van de les korte vragen te stellen aan de zwemonderwijzer.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
Wij beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Voor meer informatie over onze werkwijze klik je hier.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Het hele verhaal over Jip in de zwemles lees je hier.

1 of 2 keer per week zwemles
De zwemlessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag tussen 15.30 - 18.45 uur. U kunt er voor kiezen om uw zoon of dochter 1 of 2 keer per week zwemles te laten volgen. Alle dagen en combinaties zijn hierin mogelijk.


Inschrijven
kan via onze webshop. Kies hiervoor links op de pagina voor 'Aanmelden als nieuwe gebruiker'. Als u een account heeft aangemaakt kunt u met deze gegevens vervolgens inloggen bij de webshop. Kies hiervoor het tabje 'Inloggen' naast het tabje 'Inloggen met kaartnummer'.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.